Бозата е невинна!

bozaЕдин приятел скоро ми разказа, как докато си купувал хляб от кварталния магазин, забелязал, че продавачът и  собственик на дюкянчето, пъшкал, та се превивал, докато му подавал самуна. Разбира се, моят приятел го попитал наред ли е всичко, а злощастният предприемач обяснил с препотено и зачервено лице, че го реже корема, щото изпил три литра боза на тъгъдък. „Защо си се налял с тая боза“ – запитал моят приятел! „Нямаше как“ – изпъшкал човечеца „Днес й изтича срока, та да не стане зян, понапънах се – сега ще трябва да се напъвам на друго място, затуй зимай ляба и бегай, че ще експлодирам!“

Каквато ни е работата с продавача и бозата, такваз ни е работата с политиците и политиката. Народът избира да го управляват, не да го яздят. Ама веднъж като пипнат лоста на властта, управляващите го усукват и кършат, дорде обрулят обрулената „слива“, че ако може преди да им изтече срока, да си направят „компоти“ – за после. Всичко си има срок на годност в нашата държава – както бозата, така и мандата на депутата. Юруш да ни непреварят, ще заносаме стоката, ний за таз боза (депутатско място), пари сме давали.

Ето ви на, виж те го народният герой Делян Пеевски. Той е като един бозаджия и си му личи. Бая боза е изпил чиляка, у тях се нищо не фърля.  Както го е мама възпитала, онзи яде все що падне – банички, боза, медии, депутати, съдии и пр. скъпи деликатеси. Само ме е грижа да се не запъне Пеевски, като бедния квартален продавач, че аман, ще има сериозно санитарно бедствие, а вонята не ще да е приятна. Кофти е да изходиш смлени съдии и депутати, ама случва се.

Гледам го и онова момче Орешарски и той е наше българче, та си пада сигур по боза с изтекъл срок, ама се е захърлачил, не му дават да пие. Мен ми се чини, че Орешарски е само „сламка“, дето е захапана от Местан (Доган) и Серго Станишев и тия двамата, дорде се целуват, смучат през „сламката Орешарски“ и бършат мустак. Ама ще ги боли шкембака тез левенти, щото народа отдавна е плюл в тая боза, та бая се е вкиснала. Скоро ще има експлозия и е най-добре да затворим „бозаджийските бомби“ някъде на скришно, топло и тъмно, че да не изцапат пейзажа. Пък после от нас си зависи бозаджии ли ще си изберем, що ли!?

Advertisements
Публикувано на Държава, Етика, общество и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s