Законът, образованието и битовата престъпност

1Предприети са мерки от страна на МВР, за борба с битовата престъпност. Звучи почти като лозунг от първомайска манифестация. Показната акция на жандармерията запълни място във фотоапаратите на журналистите, които наштракаха спретнатите момци, извозени с камиони, по команда на Светлозар Лазоров, за няколко дневна командировка из селцата на шоплука и не само. Трогнати бабички се усмихват беззъбо и гледат с премрежени очи из под черни забрадки, пияни старци хортуват в хоремака за военната сила из село. Въодушевлението е като посрещането на Червената армия през 1944-та. Резултатът . . . и той е като след Червената армия. 

Така наречената битова престъпност е ни повече, ни по-малко грозен тумор, който винаги е бил част от тялото на нацията. Години наред борбата с тази болест се води от дългата ръка на държавата, която винаги стига само до джоба на народа, нежали до защита на имота и собствеността му. Всъщност, няма държава, която може да се справи с каква да е престъпност, чрез данъчни пари. Въпреки че полицаите у нас са най-много на глава от населението, спрямо останалите страни в ЕС, резултатите по отношение на престъпността са лоши. Това само по себе си показва, че повечето пари не унищожават престъпността. Точно както повече пари в образованието, не произвеждат качествено образование.

Когато слушате, как „умните“ „специалисти“ нищят причините за проблемите, ще ви направи впечатление това, че основен виновник за битовата престъпност е неукият, необразован циганин, който краде на поразия къде що види. Казват още „умните“ „специалисти“, че ако Манго се образова, всичко ще цъфне и върже. Затова се пишат и пренаписват закони за образованието, в които най-важна е думичката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Да ама не. Практиката показва съвсем различна реалност. Всъщност, най-много в държавата крадат високо образованите люде. Всички депутати, министри, чиновници и пр. паплач, краде стотици пъти повече от всички цигани взети заедно и умножени по 1000. Какъв е извода? Изводът е, че по-образованите, крадат по-образовано и затова се хващат трудно. Докато „не образованите“ крадат кокошки и скрап и то доста необразовано и затова пълнят затворите. Напред народе към прогрес – ако всички сме високо образовани, всички ще крадем образовано и никой никого не ще хване. Даже може да закрием и затворите!

2Истината е съвсем различна. Нямаме закони против престъпността, които да са достатъчно ясни и строги, за да ни решат проблемите. Щото проблемите не са ни с образованието, а със сърцето. Въпреки че връзка между образованието и престъпността има дотолкова, доколкото характерът се изгражда в процеса на обучение. Работата обаче е там, че хората се учат много бързо, когато законът позволява престъпникът да бъде застрелян на място, след като е влязъл в чужд имот. Ето колко е просто: „Въоръжената нация е свободна нация“ – Томас Джеферсън. Няма смисъл от полиция равна на броя, на останалото население. Има смисъл от народ, който може да се защитава, както от външни, така и от вътрешни врагове. Това става, когато всяко семейство е добре въоръжено.

След като всеки крадец знае, че трябва да рискува живота си за две кокошки или 20 кила скрап, ще претегли ситуацията и най-вероятно, ако не е луд, ще потърси друг начин за прехрана, на место кражбата. В крайна сметка, довчерашният крадец, ще предпочете, рано или късно, под натиска на обстоятелствата, да се преквалифицира – това означава образование. По този начин, мнозина родители сред циганите, ще предпочетат да образоват децата си, като ги пратят на училище или при занаятчия, който би ги научил на майсторлък, та да си изкарват честно хляба, без риск за живота.

Ето как един прост закон за свободното притежание на оръжие, може да реши първо, проблема с битовата престъпност и второ, проблема с образованието сред малцинствата. Няма нужда от скъпи и показни акции на МВР. Няма нужда от безсмислени закони за образованието. Няма нужда от милиони и милиони левове, които да се налеят в различните институции, а те съвсем „вещо“ да се заемат да решават проблемите, като крадат безогледно и доста образовано – тъй, че да не ги хванат.

Ами това е. Нека вървим към образование, чрез въоръжаване!

Advertisements
Публикувано на Държава, Образование, Семейство, общество, право и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s