Кацаров срещу Хипократ

В Уикипедия за Хипократ пише, че е бил „ най-великият лекар на Античността, още наричан баща на медицината и смятан за една от най-значими фигури в областта на медицината.“ Пише още, че неговото учение отрича суеверията, божествения произход на болестите, също и магията на примитивната медицина и по този начин той бил поставил основите на науката Медицина. Хубаво, само дето от 70-те тома „медицинска“ литература приписвани на Хипократ днес нищо не се изучава в медицинските училища и университети – останала е само „Хипократовата клетва“ и то не в цялостния си, оригинален вид.

Та какво е учил учениците си „бащата на медицината“, който е по-скоро един от плеядата езически философи на древността, да не кажа абсолютен дивак, но в никакъв случай лекар. Хипократ е вярвал, че косата е куха и докато човек расте косата му се втвърдява, защото из нея започва усилено да тече репродуктивна течност – сперма. (Хипократ, том. 20). А това ставало така, защото кухите части на тялото създавали вакуум и привличали течността. Косата растяла най -много от главата, защото мозъкът бил мястото, където се произвеждала или поне се съхранявала семенната течност (Хипократ, Генит. I). Косата расте само на главата при малките деца, разбирате ли, защото малчуганите още не са пораснали и понеже семенната течност се съхранява в мозъка и каналите на тялото все още не са станали достатъчно големи, то репродуктивната течност не може да пътува нормално по цялото тяло (Хипократ, Генитален. 2). В пубертета вече има вторичен растеж на косми по други места, което било индикатор за раздвижването на репродуктивната течност от мозъка към останалата част на тялото (Хипократ, Генит. I). А Жените имали по-малко окосмяване по тялото, щото мозъкът им произвеждал по-малко сетете се какво, а и защото били по-студени, по принцип, телата им придвижват течността по цялото им тяло слабо, та затова не се окосмят качествено, като мъжете. Освен това, жените имат тая способност, да изпаряват течността с краищата на косата си (Хипократ, Nat. puer. 20). Хипокрит пише, че жлезите и косата изпълняват специални телесни функции. Както жлезите абсорбират излишната телесна течност, която тече към тях, така също косата събира излишната, разпенена течност, която се издига на повърхността (Хипократ, Жлеза. 4). Мъжете имали „тежести“ между краката, които след пубертета събирали репродуктивната течност и затова не бивало да оставят кухата си косата си да расте, за да не издърпва тя спермата към главата им – дългата коса може да ги направи импотентни. За сметка на това, обаче, на жените им трябват дълги коси, защото първо, нямат „тежести“, а кухата коса усилва вакуума спрямо кухата им матка и издърпва репродуктивната течност нагоре, към нужното място, когато се насъбере у мажете и се изстреля по естествен път . . .

Мога да ви забавлявам с глупостите на „бащата“ на медицината докато умрете от смях, но не това е целта. Днес, не само всички медици, но и всички хора се смеят на Хипократ. Нали виждате, колко научно, анти-суеверно, пък и съвсем не религиозно е обучавал Хипократ учениците си!? Не се смейте – гръко-римската цивилизация е живяла с „постиженията“ на Хипократ векове наред. Платон и Аристотел пишат за великата хипократова „медицина“ – не само те, разбира се, просто тези сте ги чували.

Един приятел се изрази много сполучливо затова, че не бива да се присмиваме толкова много на Хипократ, защото без съмнение, след някой и друг век човеците живеещи на земята ще се гърчат от смях като четат истории затова, че техните предци са вярвали, че хората са произлезли от маймуните – наричайки това суеверие наука. Но това е друга тема . . .

Все съм си мислел, че човечеството върви напред и нагоре, докато не се сблъскахме със самите себе си в дните на съвремието ни. Днешният здравен министър, някой си „д-р“ Кацаров, може спокойно да спори дори с „бащата“ на медицината, затова кой е по-прост? Аз със сигурност бих гласувал за „д-р“ Кацаров! Хипократ поне е бил последователен, т.е. силно убеден в своята медицинска религия, докато Кацаров е вече препечена палачинка, задето се върти в тигана на политическата идеология, макар сам да знае, че не вярва на това, което прави – просто така са му наредили. В тази надпревара Хипократ е по-честен, защото сам твори глупостите си, докато Кацаров е не просто завършен лицемер, а направо продал душата си на дявола жалък човечец.

Има и друг съществен момент, който накланя везните в полза на „д-р“ Кацаров. Колкото и нелепо да ни изглеждат безумните разсъждения на Хипократ, той все пак говори за нещо съществуващо – коси, тестиси, сперма, матка и т.н. все неща реални, без значение, че бедния човечец от о.Кос, който се е „борил“ срещу суеверията в медицината, ги е замествал не с наука, а със собствените си суеверия. Докато светилото на съвременната медицина, „д-р“ Кацаров, се занимава с нещо, дето го няма. Ето на това му се вика нАука! Вълшебник е тоя „д-р“ Кацаров! Истински илюзионист, дето изнася спектакъл, а публиката зяпа и гълта мухи. Не само, че „д-р“ Кацаров се занимава с нещо, дето го няма, но и последиците от заниманията му са с ефект по-мощен от експериментите с хора в Нацистка Германия – въобще не смятам да ви се обяснявам, няма да ви смилам информацията, намерете си я! С други думи, шоуто на „д-р“ Кацаров съвсем не е безобидно, като това на добрите, стари илюзионисти.

По всички допирни точки, „д-р“ Кацаров е с титанична преднина пред „бащата“ на медицината – Хипократ. Почвам да се замислям, дали сравнението ми е уместно, защото очевидно Хипократ изглежда като титан на научната мисъл, в сравнение с „д-р“ Кацаров.

Разбира се, сред съвременниците на Хипократ също е имало хора, които не са вярвали на простотиите му, но пък изгодната му медицина се е подкрепяла от заинтересованите политици – е, тогава не са имали точно политици, а сатрапи, управители, царе, императори и пр., ама то не е кой знае колко различно. Въпросът е, че тогава политиците са ухажвали теориите на „учените“, а днес е обратното – „учените“ ухажват теориите на политиците за масов контрол, манипулация и в крайна сметка геноцид над човечеството. Изгодата от „науката“ на „д-р“ Кацаров е толкова финансово стимулираща за политиците ни, че същите буквално са се побъркали от обожание към Мамона (знаете – говоря за бога на парите). Схемата е толкова брилянтна, а хората толкова слепи, че ние всички вкупом, ако се сравним с обществата от 1-ви век, ще излезе че не сме мръднали интелектуално и на йота, за едни 2500 години.

„Науката“ не хранела хората – глупости! Някои хора направо се пръскат от преяждане, благодарение на днешната медицинска „наука“ – останалите плащаме сметката. Зная нещо, обаче, в което съм абсолютно убеден: „Науката“ на „д-р“ Кацаров е пред фалит и далеч няма да изтрае толкова, колкото „науката“ на Хипократ – колкото и да е нелепа втората, защото първата е не просто нелепа, а далеч по-отвратителна, безумна и сатанинска.

Предлагам на „д-р“ Кацаров поне да напише набързо една „медицинска клетва“ за историята, която да звучи по-романтично от хипократовата, че иначе тя, Историята, ще го нареди някъде до колегите му Менгеле, Салдивер, Майорс и . . . Джак Изкормвача. Не остана време, Кацаров! Почвай да пишеш, поне нещо, може и самопризнания, защото възмездието е близо – народната любов е безпощадно щедра – наслаждавай й се!

Хипократе, стари разбойнико, ти губиш, прощавай!

Публикувано на Държава, Етика, Морал, Семейство, общество, право, философия. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s